CARNE ASADA

de mihaelar63 in Vita, 30 Mai 2017 | 6305 vizualizari

 

Carne asada este un preparat foarte popular in America Latina. Se foloseste carne de vaca marinata, preparata pe grill. La servire, se adauga  ceapa verde, ardei iute, coriandru verde si se insoteste cu garnitura de orez si boabe de fasole. Exista retete diverse. Eu m-am inspirat pentru preparatul meu de aici : http://www.seriouseats.com/recipes/2015/09/carne-asada-food-lab-recipe-kenji.html. Am fost putin reticenta la reactia musafirilor, tinand cont ca am adaugat la servire portocala si lamaia. Spre surpriza mea, carne asada a fost foarte bine primita si apreciata !!!
   ,, Reteta pentru picnic ''

 

INGREDIENTE

  • 3 kg carne vitel
  • 3linguri ulei masline
  • 3 cepe verzi
  • 3 catei usturoi
  • 3 ardei iuti
  • 3 linguri sos soia
  • 2 portocale
  • 2 lamai
  • 1 bere bruna
  • 1 lingura pasta iute ardei
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingura pudra chilli
  • sare roz de Himalaya
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CARNE ASADA:

  1. Carnea de vitel, la temperatura camerei, se portioneaza in felii mai groase, aproximativ un deget grosime.
  2. Legumele se curata si se spala.
  3. Se stoarce zeama de la o lamaie si de la o portocala.
  4. Se pune carnea intr-o tava. Peste carne, se toarna zeama de citrice si berea.
  5. Adaugati 2 ardei iuti taiati rondele, sare, ulei, pasta de ardei iute, pudra de chimen si pudra de chilli.
  6. Taiati 2 cepe si usturoiul.
  7. Amestecati in asa fel, incat sa se distribuie bine ceapa, usturoiul si rondelele de ardei iute.
  8. Ideal ar fi sa se puna intr-o punga cu inchidere ermetica- eu nu am avut asa mare.
  9. Se pune la refrigerat cateva ore. Din cand in cand, se intorc bucatile de carne, incat marinata sa intre peste tot.
  10. Noi am preparat bucatile de carne la gradina, pe gratar.
  11. Se incinge gratarul, se unge cu ulei sau grasime si se prajesc la foc iute, cate 2-3 minute pe fiecare parte.
  12. Carnea asada se serveste cu ceapa verde si ardei iute, taiate pe deasupra.
  13. Am preferat o garnitura de cartofi noi si o salata de castraveti proaspeti.

                   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Pe viitor, voi fi mai indrazneata si voi folosi mai multa zeama de citrice si sos de soia.

2

Supravegheati prepararea la gratar. Carnea este mai suculenta, prajita mediu.

3

Nu folositi condimentare in exces daca aveti copii la masa.

Daca ti-a placut reteta noastra "CARNE ASADA" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu carne de vita